Politică

Guvernul a aprobat Planul national de armonizare a legislatiei pe 2010

Guvernul a aprobat Planul national de armonizare a legislatiei pentru 2010, care prevede elaborarea a 51 de acte legislative si normative, dintre care 47 noi si patru acte de modificare si completare a legislatiei in vigoare. Aceste 51 de documente se refera la piata serviciilor financiare (1 proiect ), dreptul intreprinderilor (1), protectia mediului inconjurator (3 proiecte), protectia sanatatii publice (7), sanatatea si securitatea la locul de munca (10), protectia drepturilor consumatorilor (1), agricultura si asistenta fitosanitara (19), energie (6), justitie si afaceri interne (3).

Ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, a spus ca Planul isi propune preponderent sa asigure in anul viitor reglementarea potrivit exigentelor Uniunii Europene a domeniului agriculturii si carantinei fitosanitare, ceea ce va facilita accesul produselor moldovenesti agroalimentare pe piata comunitara.

Potrivit elaboratorilor, Planul va contribui la sporirea gradului de compatibilitate a legislatiei nationale cu aquis-ul comunitar, va duce la eliminarea normelor juridice contradictorii prin modificarea cadrului national existent, la crearea unei imagini pozitive a R. Moldova in relatia cu UE.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *