Politică

„Halucinații tehnocrate” / Premierul Chicu: „obiectivul lor este de a-i lăsa pe moldoveni fără stat”

„Vreau să remarc pentru toți, pentru că, în ultimele zile, s-au agitat din nou acei care chipurile lucrează pentru Republica Moldova, dar lucrează în detrimentul poporului, parlamentari în primul rând: creditul rusesc și acordul care a fost semnat de guvern este în interesul Republicii Moldova, la condiții favorabile, iar iresponsabilii din parlament, acei care nu pot o zi fără ca să vină la putere, au adus un prejudiciu enorm, „dinamitând” acest credit de 4,2 mlrde lei. Și toată grija acestor iresponsabili este să facă ca în R. Moldova să fie cît mai rău, pentru că aceasta este cea mai ușoară cale de a distruge acest stat, or obiectivul lor este de a-i lăsa pe moldoveni fără stat”, a declarat șeful executivului, informează newsmaker.md 

Ion Chicu a precizat că guvernul nu va renunța la eforturile de identifica surse suplimentare pentru a compensa deficitul bugetului de stat. Acesta a mai spus că, în condițiile extreme pe care le parcurge R. Moldova, aceasta este singura cale pentru stat de a-și onora obligațiunile față de oameni.

Curtea Constituțională a decis, la 7 mai, că legea privind ratificarea acordului de împrumut cu Federația Rusă, în valoare de 200 milioane de euro, este neconstituțională.

Mai multe prevederi ale respectivei legi au fost contestate de deputații din grupul Pro Moldova, cei din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *