Timpul.md

Politică 1 Iunie 2020 | 11:52

„Halucinații tehnocrate” / Premierul Chicu: „obiectivul lor este de a-i lăsa pe moldoveni fără stat”

Guvernul Republicii Moldova nu renunță la negocierile privind obținerea unui credit din Federația Rusă, iar cei care susțin că acordul respectiv nu este în interesul țării sunt „iresponsabili” și vor „să distrugă acest stat”. Declarația a fost făcută de pim-ministrul Ion Chicu, după ședința conducerii de vârf a țării din 1 iunie.

„Vreau să remarc pentru toți, pentru că, în ultimele zile, s-au agitat din nou acei care chipurile lucrează pentru Republica Moldova, dar lucrează în detrimentul poporului, parlamentari în primul rând: creditul rusesc și acordul care a fost semnat de guvern este în interesul Republicii Moldova, la condiții favorabile, iar iresponsabilii din parlament, acei care nu pot o zi fără ca să vină la putere, au adus un prejudiciu enorm, „dinamitând” acest credit de 4,2 mlrde lei. Și toată grija acestor iresponsabili este să facă ca în R. Moldova să fie cît mai rău, pentru că aceasta este cea mai ușoară cale de a distruge acest stat, or obiectivul lor este de a-i lăsa pe moldoveni fără stat”, a declarat șeful executivului, informează newsmaker.md 

Ion Chicu a precizat că guvernul nu va renunța la eforturile de identifica surse suplimentare pentru a compensa deficitul bugetului de stat. Acesta a mai spus că, în condițiile extreme pe care le parcurge R. Moldova, aceasta este singura cale pentru stat de a-și onora obligațiunile față de oameni.

Curtea Constituțională a decis, la 7 mai, că legea privind ratificarea acordului de împrumut cu Federația Rusă, în valoare de 200 milioane de euro, este neconstituțională.

Mai multe prevederi ale respectivei legi au fost contestate de deputații din grupul Pro Moldova, cei din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus