Timpul.md

Actualitate 3 Octombrie 2019 | 11:24

Igor Dodon o submină deschis pe Maia Sandu

 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se implică tot mai deschis în activitățile Guvernului. Astăzi acesta a convocat într-o ședință operativă persoanele respnsabile din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, Autorității Aeronautice Civile, companiei ”MoldATSA”, Aeroportului Internațional Chișinău, pentru a discuta situația în domeniul asigurării securității aeronautice

 Responsabilii i-au raportat lui Igor Dodon despre situația curentă în domeniul asigurării securității aeronautice, precum și problemele cu care se confruntă în procesul dat. De asemenea, părțile au examinat incidentul periculos care s-a produs pe 30 septembrie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu implicarea aeronavei companiei aeriene Fly One.

La randul său, Igor Dodon a dispus efectuarea unui control interinstituțional în vederea elaborării unui plan de măsuri eficiente pentru evitarea unor situații similare pe viitor, cu atragerea după necesitate a experților internaționali. De asemenea, acesta a cerut Secretarului Consiliului Suprem de Securitate să ia la control strict acțiunile ce vor fi întreprinse în domeniul asigurării securității aeronautice, cu raportarea periodică membrilor Consiliului Suprem de Securitate.

Aminitim că potrivit Constituției, Ministerele Economiei și Infrastructurii și cel al Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, Autorității Aeronautice Civile, companiei ”MoldATSA” se află în subordine Guvernului și nu a Președintelui Republicii. 

Potrivit ultimului sondaj de opinie Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află pe primul loc la capitolul încrederea populației. Activitatea președintelui este evaluată pozitiv de mai mult de jumătate din populație – 52,8%, acesta fiind în topul clasamentului.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus