Timpul.md

Actualitate 10 Octombrie 2018 | 12:47

Igor Dodon s-a întâlnit cu Mitropolitul Vladimir: „Sper ca Mitropolia Moldovei va rămâne LOIALĂ Bisericii Ortodoxe Ruse”

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Înalt Preasfințitul Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir. Șeful statului a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care a scris că a discutat cu Mitropolitul despre pregătirile vizitei pastorale în Moldova, în perioada 25-28 octombrie, a Sanctității Sale Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill.

Patriarhul Kirill va vizita pentru prima dată sudul și nordul Republicii Moldova. Programul vizitei sale prevede pentru data de 25 octombrie un Te Deum oficiat de Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill în Catedrala „Nașterea Domnului” din Chişinău. La 26 octombrie, Patriarhul va vizita orașul Bender, la 27 octombrie – Comrat, iar la 28 octombrie – Bălţi.

Igor Dodon afirmă că vizita Patriarhului Kiril este așteptată de tot poporul Republicii Moldova, care este unul ortodox. Totodată, Dodon și-a exprimat dorința ca Mitropolia Moldovei să rămână loială totdeauna Bisericii Ortodoxe Ruse.
  
Sursa: telegraph.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus