Editorial

Igor Dodon trădează din nou

Asta se întâmplă la peste trei ani şi jumătate după ce Rusia lui Putin şi-a început agresiunea militară din Ucraina, iar mass-media rusească s-a transformat în mod exclusiv în una de spălare pe creier a populaţiei tuturor ţărilor din spaţiul ex-sovietic. Respectivul act normativ vine prea târziu, dar este mai bine că există, decât dacă nu ar fi fost adoptat. Însă nu poate fi exclusă nici posibilitatea ca aceasta să fie o lege nepusă în niciun fel în practică, la fel cum se întâmplă la noi cu multe alte legi. Poate că în acest mod, guvernarea încearcă doar să marcheze puncte electorale în perspectiva alegerilor parlamentare de la anul în tabăra alegătorilor fără simpatii pentru Rusia, şi atât. Oricum, chiar dacă, până la urmă, legea va intra în vigoare, asanarea spaţiului nostru informativ şi curăţarea lui de propaganda rusă va dura ceva timp. Asta în eventualitatea în care acest proces chiar va începe, nefiind uitat cu desăvârşire în câteva săptămâni – ceea ce e o posibilitate care nu poate fi deloc exclusă.

Reacţia nepreşedintelui Dodon nu este surprinzătoare, însă tema este prea importantă ca să fie trecută cu vederea. Asta pentru că acţiunile lui Dodon pe marginea legii în cauză reprezintă încă un punct important în rechizitoriul faptelor sale reprobabile şi antinaţionale care, după ce nu va mai fi preşedinte, îi va fi înaintat. Este încă o dovadă că avem în fruntea republicii o coadă de topor care serveşte interesele lui Putin, omul care a provocat un război cu peste 10.000 de victime în Ucraina.

Dodon a refuzat să promulge legea care ne-ar putea pune la adăpost de propaganda rusă şi a retrimis-o Parlamentului. Dacă în legislativ aceasta va mai fi adoptată o dată, nepreşedintele va fi obligat să o promulge. Însă acesta a declarat deja că sub nicio formă nu o va promulga, fiind vorba, pentru Dodon, despre o chestiune de onoare. Pentru binele Republicii Moldova, sper că Dodon se va ţine de cuvânt. Asta pentru că, în acest caz, el va trece peste prevederile Constituţiei şi va exista un motiv formal pentru demiterea sa în Parlament.

Însă, laş cum îl ştim, Igor Dodon va promulga, totuşi, legea, după un timp, ca să nu-şi piardă accesul la treucă. La mult râvnita sa funcţie de preşedinte. Însă istoria va consemna faptul că a făcut sluj în faţa lui Putin din nou, ca un pudel credincios, servind la fel de credincios interesele maşinii de propagandă a Rusiei, adică interese ostile Republicii Moldova.

Dodon ne oferă motive în plus ca să-i spunem aşa cum este: trădător. Iar soarta trădătorilor este cunoscută: aceştia ajung să fie, la rândul lor, trădaţi şi aruncaţi la coşul de gunoi de stăpânii lor. Sper că pentru Dodon, acel coş de gunoi va fi o închisoare. Pentru că merită. Şi pentru corupţie, şi pentru trădare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *