Actualitate

„Îi zic că fata e gravidă. Ea zice că nu are cum, că fata e virgină”

La ora 14 avea o programare cu una dintre pacientele mele mai vechi, doamna Gherman și fiica sa, Ioana de 16 ani. Programarea s-a cerut a fi urgentă. Fiica nu se simțea bine.

– Care este problema? Cu ce vă pot ajuta?

– Fiica mea nu se simte deloc bine. S-a îngrășat în ultima perioada, vomită dimineața și e foarte sensibilă la mirosuri.

– Ia să vedem. Ioana, hai să îți iau tensiunea și să te ascult. În 5 minute vine și asistenta să-ți ia sânge. În 5 zile avem rezultatele și veniți din nou la control. Până atunci, Ioana, încearcă să mănânci mai multe fructe și legume, să te odihnești și să eviți grăsimile, prăjelile și efortul.

Doamna Gherman era tare îngrijorată. Eu aveam deja un posibil diagnostic și am așteptat rezultatele analizelor de sânge. Mi s-a confirmat ipoteza, mai târziu.

La următorul control, încerc să o iau cu ușurelul pe mamă.

– Doamna Gherman, nu știu cum să vă spun asta, dar fiica dumneavoastră este însărcinată. În patru luni, aș zice eu, dar trebuie să o vadă și un obstretician ginecolog. Vă dau trimitere.

– Gravidă? – doamna Gherman este șocată. Fata mea, n-a fost niciodată cu un bărbat. Nu-i așa, Ioana? – se întoarce către fiica ei.

unica.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *