Timpul.md

Social 15 Octombrie 2016 | 10:46

Imigranţi ascunşi în rezervoarele de combustibil ale camioanelor

O reţea de traficanţi descoperită în Slovacia şi Ungaria introducea în Europa imigranţi ascunşi în rezervoarele de combustibil ale camioanelor.

Refugiaţii, originari din Siria, Pakistan şi Afganistan, plăteau câte 500 sau 1.000 de euro pentru a călători în aceste condiţii. Cinci persoane au fost arestate în Slovacia în acest caz, transmite Digi24.

Poliţia din Ungaria a dat publicităţii imagini cu un bărbat strecurându-se afară din rezervorul unui camion, care pare să fi fost modificat special ca să transporte oameni. Într-unul dintre cazuri, patru iranieni şi un afgan fuseseră înghesuiţi în spaţiul îngust al rezervorului.
Nu este clar cum au reuşit poliţiştii maghiari să-i descopere.

Găsirea imigranţilor ascunşi în rezervoare a dus la arestarea a patru persoane în Slovacia, într-o serie de raiduri care au avut loc joi. Un alt suspect se află deja în închisoare pentru alte infracţiuni. Împreună, cei cinci sunt acuzaţi că au transportat spre Germania sau Italia cel puţin 300 de imigranţi în ultimul an.

„Traficanţii angajau şoferi şi închiriau camioane din Slovacia şi Cehia, folosind acte autentice sau falsificate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției slovace.

Traficanţii, care ar fi câştigat 150.000 de euro din aceste activităţi, riscă până la 10 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus