Timpul.md

Actualitate 21 Octombrie 2019 | 15:10

În timpul atacurilor asupra Londrei hackerii FSB se dădeau drept ”iranieni”

Gruparea de hackeri ruși denumită ”Turla”, în spatele căreia se află FSB, a corupt operațiunea grupului cibernetic de spionaj iranian cu nume de cod OilRig, creat special pentru atacuri deghizate asupra guvernelor și organizațiilor industriale din mai multe țări, relateaza Reuters.

Hackerii deghizați ca acționând din Iran și-au concentrat atacurile în principal în regiunea Orientului Mijlociu, dar au vizat și organizații de stat din Marea Britanie.

Anterior, autoritățile estoniene și cehe au acuzat ”Turla” că acționează la comanda serviciului de securitate rusesc FSB. În ultimele 18 luni, organizatia de hackeri a folosit instrumente și infrastructură iraniana pentru a sparge cu succes sistemele informatice a unor instituții din cel puțin 20 de țări, susțin oficialii britanici.

Paul Chichester, oficial de rang inalt al serviciului britanic de informații GCHQ, a declarat că operațiunea demonstrează că hackerii guvernamentali dezvoltă noi atacuri și metode pentru a-și ascunde mai bine urmele.

Occidentul a acuzat serviciile speciale ruse că au dirijat atacuri cibernetice globale vizand diverse instituții, de la agenții antidoping sportive până la centrale nucleare și laboratoare de cercetare a armelor chimice.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus