Timpul.md

Actualitate 12 August 2016 | 14:59

În trei instituţii de învăţământ superior s-a încheiat admiterea după prima etapă

În trei instituţii de învăţământ superior din 29 oferta de studii a fost acoperită în prima etapă de admitere. În total la ciclul I (licenţă) au fost înmatriculate peste 10 mii de persoane, iar la ciclul II (master) – au fost admise aproape cinci mii de persoane. În topul preferinţelor se numără specialităţile de stomatologie, farmacie, drept, contabilitate, limbi moderne.

Instituţiile care şi-au încheiat admiterea sunt: Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „N. Testemiţanu”, Academia „Ştefan cel Mare” a Ministerului de Interne şi Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Pentru sesiunea repetată instituţiile de învăţământ de stat, cu excepţia celor menţionate mai sus, propun la ciclul I (licenţă) 1 328 de locuri cu finanţare de la buget şi 4 253 locuri la contract cu achitarea taxei de studii. În instituţiile private, la ciclul I au rămas neacoperite 1 390 de locuri pe bază de contract.

Sesiunea repetată de admitere, la locurile neacoperite în sesiunea de bază, se va desfăşura în termenele stabilite la decizia instituţiilor de învăţământ. Informaţia privind perioada desfăşurării este plasată pe pagina web a fiecărei instituţii şi pe panoul informativ al Comisiei de admitere.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus