Actualitate

În ultima săptămână peste 15 mii de oameni au intrat în R. Moldova

În perioada 23 – 29 martie 2020, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 29 de evenimente, cu documentarea a 31 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Astfel, s-au înregistrat:

– 15 încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– opt cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– cinci conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
– un caz de traffic ilicit de mărfuri.

Au fost declanșate 26 de consemne, toate conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale. În decursul săptămânii precedente 10 cetăţeni străini, dar și 30 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 48 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 249 400 lei și încasarea amenzilor de 30 550 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 23 260 traversări, dintre care un număr mai mare – 15 600 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în a treia săptămână a lunii martie, este în descreștere cu peste 43%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 13 319 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 43% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost sâmbătă, 28 martie 2020, fiind înregistrate valori de 4 031 traversări persoane și 1 874 traversări mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 291 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 563 traversări persoane, dintre care 985 treceri la frontiera moldo-română și 578 treceri la frontiera cu Ucraina.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 564 traversări persoane;
PTF Sculeni – 254 traversări persoane;
PTF Tudora – 179 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 156 traversări persoane;
PTF comun Criva – 109 traversări persoane.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 291 persoane și completate 1 563 de fișe epidemiologice individuale.

Prin culoarul tranzit a teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 21 de mijloace de transport care au transportat 90 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. Cu tranzitarea României și intrarea prin punctul de trecere Giurgiulești-Galați, au revenit acasă cinci persoane din Germania. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 107 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *