Timpul.md

Bună Dimineața 18 Iunie 2013 | 07:06

Încă un „guru” moscovit în satul fără câini

Am mai spus și în alte rânduri că R. Moldova este ca un sat fără câini, un teritoriu în care orice șaman politic, orice interpret amator în măruntaiele și dejecțiile geopoliticii de tip sovietic, este primit cu brațele deschise și primește spațiu de expunere ale celor mai aiuristice teorii.

Este și cazul lui Aleksandr Dughin, un personaj la a cărui apariție, în orice stat civilizat, serviciile psihiatrice s-ar autosesiza și ar interveni pentru a stopa delirul individului. La Chișinău, însă, grotescul purtător de barbă efectuează un adevărat maraton mediatic prin studiouri de televiziune și redacții pentru a-și expune căcărezele ideatice privind trecerea Uniunii Europene… sub protectorat rusesc. O idee de esență cretinoidă, capabilă a fi plodită doar în spațiile unde normalitatea poate ajunge doar accidental și preț de câteva secunde, după care o ia la goană spre margine de taiga, sperând să scape fără un glonț în ceafă.

Periculos e nu atât cretinismul acestei teorii încropite de cel care a scris programul politic cu tente naziste al comuniștilor ruși, fiind, în același timp, și un apropiat al lui Putin, cât faptul că fosta metropolă sovietică mai trimite un pion otrăvit pentru a detona o fumigenă la Chișinău pentru a spori ceața într-un moment destul de confuz. Faptul că „damă” de companie al parodiei lui Rasputin în acest periplu prin capitala RM este un neregretat cadavru politic local, care se încăpățânează să își prezinte stadiul de putrefacție prin studiouri, ține deja de anecdotica acestei campanii.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus