Timpul.md

Actualitate 30 Ianuarie 2020 | 09:09

„Încearcă să arate că ar mai fi capabili DE CEVA”: Un expert despre slăbiciunile flotei ruse din Marea Neagră

Militarizarea Crimeei este parte importantă a strategiei Rusiei de apărare și securitate pe flancul sau sud-vestic, sustine expertul militar Nikolai Beleskov, relatează „Obozrevatel”.

„Ei (rușii) o consideră un avanpost care îi păzește de direcțiile strategice sud și sud-vest și care, dacă este necesar, să poată proiecta putere”, a spus Beleskov. Expertul susține că rușii au probleme cu programul militar de construcții navale.

„Această demonstrație (de putere), în care au fost aduse nave ale Flotei de Nord, în special crucișatorul înarmat cu rachete ”Ustinov” (iar rușii au același tip de crucisator -”Mosckva” – în cadrul Flotei Marii Negre, dar în reparații interminabile) – nu aș considera acest lucru ca un semn de forță, ci ca semn al unor slăbiciuni și probleme cu modernizarea Flotei Mării Negre. Asta în contextul prezenței navale americane în Marea Neagră, care a crescut anul trecut la 120 de zile, dintre care peste 80 de zile au fost distrugătoare cu rachete ghidate. Amintim, o singura astfel de nava are mai multe rachete de croazieră decât ​​întreaga Flotă a Mării Negre. Astfel, odata cu cresterea prezenței NATO, (din partea rusilor) a fost un fel de demonstrație că „putem face și noi ceva”, a adăugat Beleskov.

Expertul crede că Rusia are probleme cu flota sa din Marea Neagra, deoarece 80-85% din navele acesteia sunt de la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990. Au fost utilizate activ până în 2014, asa ca resursa lor motorie este astazi o întrebare fara un raspuns clar.

http://www.paginaderusia.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus