Moldova

Ion Chicu: Vom investi masiv în dezvoltarea infrastructurii rutiere în anul 2020

Guvernul Chicu intenționează să investească masiv în dezvoltarea infrastructurii rutiere în anul 2020. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, în cadrul unei întrevederi cu angajații fabricii de pâine „Brodețchi” din orașul Șoldănești.

Ion Chicu a mai spus că acest pas va simplifica gestionarea afacerilor și le va reduce costurile de transport, dar și e menit să determine atragerea investițiilor industriale în raioanele Republicii Moldova, crearea locurilor de muncă stabile și bine plătite, precum și creșterea bunăstării sociale. Bunăstarea socială va fi un stimulent important în evoluția afacerilor regionale.

Întreprinderea împlinește anul acesta 25 de ani de la fondare. Zilnic, cei aproape 90 de angajați produc circa 10 tone de pâine și produse de cofetărie care sunt distribuite nu doar pe teritoriul raionului Șoldănești.

Aflat la Șoldănești, premierul Chicu a efectuat o vizită și la fabrica de semințe „Forever”. Întreprinderea, lansată în anul 2001, numără în prezent 40 de angajați. Anual aceștia cultivă și procesează tehnologic 1500 tone de semințe de porumb. Dintre acestea, aproape 70% sunt destinate exportului în Bielorusia, Rusia, Kazahstan și țările asiatice, iar restul sunt folosite pe piața internă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *