Timpul.md

Media 14 Septembrie 2010 | 03:20

Ion Surdu: De la CNN la TIMPUL

În sfârşit am şi eu un colţ unde să scriu ce vreau. Pentru că aşa am decis – să scriem ce vrem noi! Dar nu numai ca să umplem un spaţiu, ci să fie ceva cu tolc , cum îi place unui politician de la noi să zică...

Staţi puţin. Da’ ce înseamnă „a scrie ceva cu tolc”? Despre referendum, că a fost ultimul eveniment important sau despre atentatele din America, de acum nouă ani sau poate despre cât de mult s-a schimbat viaţa noastră odată cu apariţia celor două televiziuni de ştiri? Nu. Astăzi TIMPUL împlineşte nouă ani. Eu la vârsta asta eram în clasa a treia, iar cu nouă ani în urmă nici nu ştiam la ce facultate să merg. În schimb, TIMPUL a reuşit să facă multe lucruri, poate de aceea am venit aici, că să reuşesc să-l ajung din urmă.

Acum doi ani, am vizitat sediul CNN, din Atlanta – una din cele mai importante instituţii mass-media din statele descoperite de Columb. Acolo în fiecare zi vin sute sau mii de turişti, pentru a-l vizita, printre ei fiind şi mulţi americani. Acest lucru demonstrează influenţa şi importanţa presei într-o ţară ca America. Istoria, impactul şi jurnaliştii de la CNN fac din acest post de televiziune o adevărată putere. M-am gândit atunci că şi TIMPUL, deşi are doar câţiva ani, s-a impus pe piaţa mass-media din RM. Deşi nu se compară infrastructura şi sursele de acolo cu cele de aici, TIMPUL reuşeşte să fie o adevărată avangardă a presei din RM. Or, în opinia mea, televiziunile care mai apar nu fac decât să întărească această poziţie.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus