Sport

Ion Testimiteanu si-a agatat ghetele in cui

Pentru selectionata de fotbal a R. Moldova, Ion Testimiteanu a jucat 56 de meciuri si a inscris cinci goluri.Unul dintre cei mai buni fundasi ai fotbalului moldovenesc contemporan, un veritabil pilon al apararii la toate formatiile pentru care a bifat pe parcursul carierei, fundasul Ion Testimiteanu a decis sa-si incheie cariera sportiva. A plecat frumos, chiar daca echipa pentru care a jucat a pierdut cu un scor categoric (0-3) ultimul meci disputat.

Desigur, ultima partida oficiala cu „micutul” (de statura) aparator in teren nu putea fi alta decat principialul derbi al campionatului intern dintre Sheriff Tiraspol si Zimbru Chisinau. In componenta formatiei sale de suflet, Zimbru (ex-Nistru), Ion a debutat inca in campionatul defunctei URSS, disputand in anul 1991 un singur meci in prima liga sovietica. In perioada anilor 1992-1998, fotbalistul a jucat pentru Zimbru 189 meciuri, inscriind 32 de goluri. A devenit de opt ori campion national, inclusiv de sase ori in tricoul „galben-verzilor” si a cucerit doua titluri cu formatia Sheriff.

In cariera sa fotbalistica, carismaticul fundas a fost singurul moldovean care a evoluat in campionatele englez (la Bristol City, in esalonul secund) si coreean (Ilwa Seongnam, devenind campion national si evoluand in finala Ligii Campionilor Asiei). De asemenea, a bifat pentru echipele ruse Sibir Novosibirsk si Terek Groznii. A mai jucat si in Azerbaidjan, la Inter Baku.
Cu un respect deosebit pentru echipa care l-a lansat in fotbalul mare, spre final de cariera, el a revenit in august curent la Zimbru Chisinau, unde a luat parte la inca 12 partide.

Chiar daca paraseste fotbalul mare, Ion Testimiteanu ramane in atentia presei sportive si nu numai. Mai multi ani consecutiv, fotbalistul afirma cu toata seriozitatea ca doreste sa devina presedinte al republicii, fiind convins ca poate contribui la prosperarea statului nostru.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *