Timpul.md

Actualitate 28 Februarie 2020 | 07:18

Japonia oferă R. Moldova un CREDIT cu rată de 20 de ori mai mică decât dobânda la creditul rusesc promis lui Dodon

Republica Moldova va accesa un credit japonez preferenţial în valoare de 18,6 milioane de dolari pentru modernizarea tehnicii şi a echipamentului agricol. Un proiect de hotărâre cu privire la iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Guvern şi Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională pentru realizarea proiectului a fost aprobat în şedinţa cabinetului de miniştri de miercuri, 26 februarie.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului de la Chișinău, Ion Perju, a declarat că acest credit este acordat pentru o perioadă de 40 de ani, cu o rată fixă de 0,1% la procurarea tehnicii şi echipamentului agricol, iar pentru servicii de consultanţă – 0,01% pentru toată durata împrumutului. Perioada de graţie pentru acest împrumut este de 12 ani.

Potrivit ministrului, proiectul vine în ajutorul agricultorilor pentru a-i sprijini nu doar în producerea primară a legumelor şi fructelor, în calitate de materie primă, dar cu un accent sporit pe procesarea acestora cu valoarea adăugată sporită şi aplicarea agriculturii inteligente.

Din 2001 şi până în prezent, Republica Moldova a beneficiat de zece acorduri de grant pe domeniul mecanizării în agricultură, oferite de Guvernul Japoniei.

REFERINȚE: Dacă Guvernarea Dodon/Chicu va obține creditul rusesc de 500 de milioane USD, vom fi obligați să PLĂTIM o dobândă de aproape 1 MILIARD DE LEI!

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus