Timpul.md

Eveniment 20 Iunie 2011 | 13:35

Judecătoria Centru: Poliţistul Radu Starinschi este NEVINOVAT

Fostul şef al poliţiei criminale din cadrul Comisariatului Centru, Radu Starinschi, învinuit de Sergiu Creţu că l-ar fi maltratat fizic în noaptea de 8 aprilie 2009, a fost achitat azi dimineaţa de către Judecătoria Centru. Potrivit judecătorului Vladimir Braşoveanu, decizia a fost luată din lipsa componentei infracţiunii, aşa cum avocaţii părţii vătămate nu au adus destule probe care să demonstreze că acesta ar fi fost bătut anume de către Starinschi.

Şedinţa de judecată a durat doar câteva clipe, Creţu fiind lipsă în momentul când judecătorul citea sentinţa. La rândul său, Starinschi s-a arătat mulţumit de decizia instanţei: „Am pledat nevinovat de la bun început, iar probele pe care le-am adus la şedinţa precedentă au fost destul de convingătoare. Întotdeauna am sperat şi am crezut în supremaţia legii”. Întrebat cum comentează decizia instanţei şi dacă intenţionează să o conteste, Sergiu Creţu a refuzat să ne răspundă: „Nu vreau să comentez nimic. Gata”. 

Contactat de TIMPUL, procurorul Ion Bazatin nu a dorit nici el să comenteze sentinţa până când nu o va primi motivată. El a precizat însă că oricum o va contesta în instanţa ierarhic superioară. Conform legii, acest lucru se face timp de 15 zile din momentul redactării integrale a sentinţei. Amintim că procesul dintre Sergiu Creţu şi Radu Starinschi durează din octombrie 2009. În curând, TIMPUL va reveni la acest subiect cu date uluitoare din dosarul Starinschi. 


Referinţă:
VIDEO: Cine e victima în procesul Creţu contra Starinschi?

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus