Timpul.md

Actualitate 22 Martie 2020 | 17:19

Jurnalistul Petru Bogatu a decedat

La un spital din capitală, a decedat analistul și ziaristul Petru Bogatu, fiind răspuns de unele complicații ce au fost provocate de o boală incurabilă de care suferea – cancer. Informația a fost confirmată de către administrația spitalului.

Bogatu a fost internat pe data de 16 martie 2020, a precizat sursa.

A fost prietenul meu de suflet, scriitor talentat, jurnalist până-n măduva oaselor, unul dintre cei mai bine informați și mai competenți, era mereu cu un pas înaintea tuturor...”, își adună cu greu cuvintele Nicolae Negru, editorialistul Ziarului NAȚIONAL, un apropiat al lui Petru Bogatu.

În 2014, când semna texte în Ziarul NAȚIONAL, Petru Bogatu a fost decorat de președintele României Traian Băsescu cu Ordinul „Meritul Cultural”, în semn de înaltă preţuire pentru îndelungata şi prestigioasa activitate pusă în slujba promovării culturii, limbii şi spiritualităţii româneşti în Republica Moldova.

Petru Bogatu, care a fost și profesor universitar, s-a născut pe 12 iulie 1951 în satul Sucleia din Slobozia. A scris romanul de ficțiune „Funia împletită în trei”, o parabolă cu intrigă polițistă despre confruntările geopolitice de la începutul mileniului al treilea, văzute din perspectivă etică, teleologică și istorică.

Alături de alți șase experți din România, Olanda și Republica Moldova, e coautorul cărții „Revoluția Twitter, episodul întâi: Republica Moldova” care constituie o sinteză a protestelor anticomuniste din aprilie 2009 în date, imagini și investigații. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus