Sport

Karate-ul are rezerve in provincie

In incinta salii sportive a Universitatii de Stat de Educatie Fizica si Sport a avut loc editia ordinara a Campionatului R. Moldova de karate, rezervat copiilor in varsta de la sase pana la 15 ani. „Am organizat acest concurs in scopul verificarii potentialului sportiv al sectiilor de karate din toata republica si pentru a identifica talentele care ulterior ar putea sa ne reprezinte la turneele internationale de prestigiu”, a declarat pentru TIMPUL presedintele Federatiei nationale de karate-do traditional, Anton Ignat.

Conform organizatorilor, in pofida dificultatilor financiare, la eveniment au fost prezente, cu mici exceptii, echipe din toate centrele de karate. Astfel, in lupta pentru locurile premiante s-au incadrat copiii din Ungheni, Orhei, Rabnita, Cricova, Comrat, Sangera, Balti, Cimislia, Hancesti, Basarabeasca, precum si patru cluburi din Chisinau: Liga studenteasca de karate, Ronin, Okinawa si Kime.
Campionatul a fost divizat in mai multe probe care au inclus concursuri de lupta virtuala, precum si competitii in care sportivii s-au confruntat in dueluri directe. Participantii au dat dovada de multa tenacitate si pasiune, calitati care au fost apreciate obiectiv de catre spectatori si arbitri.
Programul competitional a inclus turnee la kata individual (masculin si feminin), kata echipe, kata mixt si enbu. Din lista campionilor ii distingem pe Stefan Bircea, Valeria Rotaru, Vlad Driga, Ana Groza, Vlada Soloviov, Sergiu Matcovschi, Ilie Gutovschi si Diana Ponomari, iar in concursurile pe echipe – Ronin Chisinau, Cricova si Ungheni-4.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *