Timpul.md

Economie 16 Mai 2017 | 17:36

Kaufland vine cu 1000 de locuri de muncă în Moldova

Compania Kaufland intenționează să construiască 15 magazine în Republica Moldova. Proiectul investițional are o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro şi prevede crearea a peste 1000 de locuri de muncă. Primele trei magazine se planifică a fi deschise în anul viitor. Despre intențiile companiei conducerea acesteia a discutat astăzi, 16 mai, cu prim-ministrul Pavel Filip, transmite IPN.

Reprezentanții companiei au reușit să încheie contracte de colaborare cu peste 100 de furnizori şi producători locali, care deja au fost listați pentru rețeaua de magazine Kaufland din România, cu un potenţial de export estimat la 15 milioane de euro anual.

Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că Guvernul va susține potenţialii investitori și companiile internaționale care pornesc proiecte importante pentru economia Moldovei. Vorbind despre măsurile de susținere premierul s-a referit la reducerea instituțiilor cu funcții de control și la micșorarea numărului de acte permisive. În acelaşi timp, se lucrează asupra modificării legislaţiei muncii şi a eficientizării regimului de acces al străinilor pe piaţa muncii din Moldova.

Kaufland este una dintre cele mai mari companii de comerț cu amănuntul din Germania şi are peste 1000 de magazine în Germania,Cehia, Slovacia, Polonia, Croația, Bulgaria și România.Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus