Timpul.md

Politică 27 Iunie 2013 | 20:49

Kazahstanul VREA să ofere gaz României prin South-stream

Serik Akhmetov, premierul Kazahstanului, i-a propus lui Victor Ponta ca fosta republica sovietica sa livreze gaze naturale pentru Romania printr-o extensie a conductei South Stream din Bulgaria spre Romania, se afirma intr-un comunicat al Guvernului.

South Stream este proiectul prin care Rusia intentioneaza sa livreze gaze Europei. Propunerea vine la doar o zi dupa esecul oficial al proiectului Nabucco, care ar fi trebuit sa aduca in Europa – via Romania – gaze naturale din Azerbaidjan. Comunicatul nu precizeaza cind s-ar putea incepe livrarile si nici alte detalii ale potentialei intelegeri.

Oficialii din Kazahstan i-au mai propus premierului Ponta, aflat intr-un turneu in Asia Centrala, si livrarea de uraniu pentru centrala de la Cernavoda, potrivit sursei citate. Delegatia romana a propus oficialilor din Kazahstan “folosirea mai intensa a Oil Terminal Constanta”, precum si deschiderea de catre liniile aeriene kazahe a unor curse Astana-Bucuresti. In comunicatul de presa se mai arata ca “oficialii din Astana au manifestat un interes deosebit ca aceasta intalnire sa aiba loc imediat dupa solutionarea favorabila a dosarului Rompetrol, fapt ce a oferit premise favorabile dezvoltarii relatiilor economice dintre cele doua state”.
 
nasul.tv

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus