Externe

Kremlin: Nu Putin a solicitat întâlnirea cu Obama, ci Casa Albă a făcut o propunere în acest sens

”Declarațiile lui Josh Earnest (purtătorul de cuvânt al Casei Albe) că Putin a căutat această întâlnire și că a făcut cereri repetate pentru ca ea să aibă loc nu corespund adevărului”, a declarat Iuri Ușakov, consilier al președintelui rus, potrivit TASS.

Potrivit reprezentantului de la Kremlin, administrația SUA a trimis la 19 septembrie o propunere Moscovei pentru o întâlnire între Putin și Obama, care să aibă loc la 28 sau 29 septembrie, în timpul vizitei președintelui rus la ONU, partea rusă optând pentru prima variantă.

În același timp, consilierul rus a subliniat că, în general, detaliile unor astfel de întâlniri nu sunt date publicității și că ele țin de ”bucătăria diplomatică”, adăugând că ”Moscova speră ca Washingtonul să aibă pe viitor o abordare mai profesionistă în privința înțelegerilor diplomatice legate de întrevederile dintre lideri”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat anterior că întâlnirea de luni are loc la ‘cererea’ Rusiei și că Vladimir Putin nu era doar nerăbdător să aibă această întâlnire, ci chiar o dorea cu ‘disperare’, constatând totodată că Moscova pare destul de interesată în a avea o convorbire cu Obama, avându-se în vedere ‘cererilor repetate’ ale părții ruse.

Kremlinul, în schimb, anunța joi, prin purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, că întâlnirea Putin-Obama a fost convenită de ‘comun acord’ și că situația din Siria va fi subiectul care va domina agenda discuțiilor.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *