Timpul.md

Muzică 27 Septembrie 2010 | 17:06

La Chişinău va bate „Vântul schimbărilor”

Ca şi alţi mulţi tineri născuţi în Germania de după cel de-al Doilea Război Mondial, Klaus Meine şi Rudolf Schenker au fost influenţaţi de muzica şi stilul de viaţă al lui Elvis Presley. În 1965, Rudolf Schenker înfiinţează formaţia „Scorpions” la care, în 1972, se alătură alţi doi membri, inclusiv actualul lider, Klaus Meine. De-a lungul anilor, „scorpionii” au organizat peste 20 de turnee, au lansat zeci de piese arhicunoscute şi au vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. Pe 14 octombrie, legendara trupă „Scorpions” vine la Chişinău, unde va susţine un concert de zile mari, chiar de Hramul capitalei.

„Bătrânii revin pe scenă pentru că mai pot”

Cu vârste cuprinse între 43 şi 62 de ani, „scorpionii” au pornit în ultimul lor turneu mondial pe data de 15 martie 2010 în capitala Cehiei, Praga. Şi iată că peste două săptămâni, pe Stadionul „Zimbru” din capitală sunt aşteptaţi aproape 20 de mii de fani ai formaţiei germane, care vor avea posibilitatea să asculte live piesele din ultimul album, „Sting in the Tail”, precum şi cântece devenite deja legendă - „Always Somewhere”, „Rock you like a hurricane”, „Still loving you”, „Wind of change”, „Send me an angel” etc. Fondatorul trupei, chitaristul Rudolf Schenker, a rostit la începutul turneului următoarea frază: „Bătrânii revin pe scenă pentru că mai pot”, care a devenit mottoul evenimentului.

„Acum „Scorpions” se află în America Latină şi peste o săptămână va fi în Europa, iar concertul de la Chişinău este în agenda acestui turneu de adio, care include 200 de oraşe în toată lumea”, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, Vlad Costandoi, producătorul general al evenimentului.

Concertul susţinut de „Scorpions” va fi inedit şi datorită echipamentului tehnic antrenat în organizarea lui. „Tot ce ţine de tehnică este absolut deosebit faţă de ce s-a folosit până acum la Chişinău. Avem deci o misiune dificilă şi responsabilă - de a aduce tot echipamentul şi să facem în aşa fel ca să satisfacem cerinţele membrilor trupei. Toate condiţiile trebuie să fie ca şi pentru oricare alt concert din orice alt oraş din lume”, a precizat Artur Suhih, producătorul companiei „Bis concert”.

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu 29 septembrie şi vor costa între 160 şi 500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus