Timpul.md

Actualitate 30 Mai 2018 | 12:35

La Comrat a fost inaugurat un monument pe care este gravată harta Rusiei

Autoritățile de la Comrat și reprezentanții Ambasadei Ruisiei la Chișinău au participat la inaugurarea unui monument dedicat grănicerilor pe care este gravată harta Federației Ruse.

Potrivit gagauzinfo.md, inițiativa a venit din partea președintelui organizației „Grănicerul”, Ivan Kîssa. La ceremonia de inaugurare a monumentului au participat bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, președintele Adunării Populare, Vladimir Kîssa, deputatul Fiodor Gagauz și reprezentantul Ambasadei Rusiei la Chișinău, Lidia Romadan. „În acest an marcăm împlinirea a 100 de ani de la înființarea trupelor de grăniceri. La 28 mai 1918, Consiliul comisarilor poporului a semnat decretul privind crearea acestor trupe. Este simbolic că anume în această zi inaugurăm acest monument dedicat grănicerilor”, a declarat Lidia Romadan.

Irina Vlah a subliniat că este foarte important ca R. Moldova să fie independentă și suverană și ca nimeni să nu atenteze la hotarele acesteia. În același timp, vicepreședintele Adunării Populare, Aleksandr Suhodolski a transmis un mesaj de felicitare din partea președintelui Igor Dodon, menționând că acesta a oferit ajutor la realizarea acestui monument.

Reprezentanții Comratului au mai menționat că un astfel de monument nu mai există în R. Moldova.

Sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus