CSI / Rusia

Lavrov: Rusia nu va permite SUA să se amestece în afacerile sale interne

‘Cred că astfel de acțiuni ar fi devastatoare pentru relațiile noastre bilaterale’, a avertizat șeful diplomației ruse.

El a spus că știe de recomandarea unei comisii a Parlamentului European privind susținerea financiară a forțelor antiguvernamentale în Federația Rusă, dar că aceasta nu are caracter juridic obligatoriu.

‘Să vedem cum va acționa Comisia Europeană. Sperăm să existe oameni rezonabili acolo’, a adăugat Lavrov.

Dar acesta nu este singurul exemplu de amestec în afacerile interne pe calea finanțării celor care se opun guvernului în exercițiu, a afirmat Lavrov, invocând legea recent promulgată de președintele american Barack Obama cu privire la sprijinirea libertății presei în Ucraina, în care există o secțiune ce vizează Federația Rusă, formulată în același spirit, și care prevede alocarea a aproximativ 60 milioane de dolari (forțelor ruse de opoziție).

‘I-am avertizat pe omologii noștri că nu vom accepta astfel de acțiuni’, a afirmat Lavrov, reiterând că aceste acțiuni ar putea fi devastatoare pentru relațiile bilaterale ruso-americane.

După o perioadă de tensiuni între Moscova și Washington ca urmare a rolului Rusiei în criza ucraineană, recenta vizită a secretarului de stat american John Kerry (la 12 mai) la Soci, unde s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și cu ministrul de externe Serghei Lavrov, a fost văzută de Kremlin ca semnul unei posibile destinderi în relațiile dintre cele două țări.

După cum a relatat CNN, la întâlnirea dintre Kerry și Putin a fost ‘spartă gheața’, dar în față e un drum lung de parcurs pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale.

sursa. agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *