Ultima oră

Leancă, Arapu şi Lazăr trebuie să fie vizaţi într-un dosar penal, Sergiu Mocanu

Despre aceasta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă de la IPN, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, transmite IPN

„Iurie Leancă, alături de Arapu şi Lazăr, se fac vinovaţi pentru subminarea economiei Naţionale. Ei vor fi primii vizaţi într-un dosar penal şi îi avertizăm public să încerce să-şi revadă poziţiile”, a declarat Sergiu Mocanu.

Potrivit lui Mocanu, Anatol Arapu a fost învestit în locul fostului ministru al finanţelor, Veaceslav Negruţa, pentru a asigura tranzacţia cu BEM. Sergiu Mocanu a spus că Nicolae Negruţa a refuzat să îndeplinească această misiune, de înstrăinare a BEM, pentru a nu mai fi implicat într-un alt dosar penal, pe lângă cel cu Sandulachi.

„Banca de Economii şi aeroportul au fost înstrăinate de către Iurie Leancă cu cel mai cumplit şi negru cinism care a putut să existe. Într-o 100 de zile a reuşit cea mai mare performanţă, să-şi facă de un doar penal, iar cetăţenii Republicii Moldova să fie lipsiţi de două proprietăţi importante”, a spus Sergiu Mocanu.

Liderul Antimafie a mai spus că Uniunea Europeană a primit, prin înstrăinarea acestui patrimoniu, cea mai cinică lovitură din partea Republicii Moldova. „Au pompat trei ani de zile bani din europeni, ca ulterior, printr-o singură lovitură, în câteva zile, să-l primească pe Rogozin (vicepremier rus, n.r.) şi Patriarhul Kiril la Chişinău şi, în acelaşi timp, să înstrăineze două proprietăţi foarte importante”, a menţionat Sergiu Mocanu.

Vicepreşedintele Mişcării Antimafie, Daniela Bodrug, a spus că micşorarea pachetului de acţiuni la BEM şi concesionarea aeroportului sunt furturi realizate prin hotărâri ale Guvernului, iar autorii acestor furturi sunt Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc, care şi-au realizat schemele prin Iurie Leancă. „Dacă Pădurea Domnească a fost mormântul lui Filat şi Plahotniuc, atunci înstrăinarea acestor patrimonii va fi mormântul lui Iurie Leancă”, a spus vicepreşedintele mişcării Antimafie.

Un alt vicepreşedinte, Vladimir State, a spus că partidele politice de la guvernare sunt o haită de tâlhari, iar „reformele” în economie şi justiţie s-au adeverit curate furturi. „Toţi tâlharii trebuie să fie traşi la răspundere”, a spus vicepreşedintele.

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat de către o companie din Rusia, iar cota statului în BEM, ca urmare a necumpătării acţiunilor din emisiunea suplimentară, s-a redus de la 56,13% la 33,38%.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *