Ultima oră

Liceele ieşene îşi vor primi astăzi elevii de peste Prut

Nu mai puţin de 492 de elevi de peste Prut îşi doresc să continue studiile liceale în ţara noastră. Dintre aceştia, 450 s-au înscris la Bălţi, Chişinău şi Cahul, sediile celor trei misiuni diplomatice ale României în Republica Moldova, iar 42 la Iaşi, direct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).
Admiterea la liceu se va realiza în baza dosarului de înscriere, iar repartizarea computerizată a elevilor la unităţile de învăţământ liceale, în funcţie de opţiuni şi de media de admitere, va avea loc astăzi, de la ora 16.00. „Estimăm că aproximativ 120 de elevi moldoveni vor opta pentru un liceu la Iaşi. Alţi 700 sunt deja aici, la liceu, dar şi la gimnaziu”, a precizat Camelia Gavrilă, şefa ISJ.
 
Istoria se repetă

Anul trecut, un sfert dintre elevii din Republica Moldova, repartizaţi în clasa a IX-a la liceele din România, au ales să studieze la Iaşi. 20 sunt elevi în Paşcani, Miroslava, Hălăuceşti, iar 100 – la şcolile din municipiu. Notele cele mai mari au fost obţinute de candidaţii care au optat pentru liceele de elită. Cu 9.97 s-a intrat la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, cu 9.96 la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, cu 9.63 la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”. La polul opus, au fost acceptaţi şi elevi cu 5.98, 6.14, 7.16 la Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Colegiul Tehnologic de Turism, Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu”.

Anda Pintilie
Sursa: ziarulevenimentul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *