CSI / Rusia

Lider al rebelilor: „Mariupol nu a fost cucerit din cauza înţelegerii cu Ahmetov”

Declaraţiile au fost făcute de Borodai la o reuniune a naţionaliştilor ruşi, scrie publicaţia Cetvertaia Vlasti (A patra putere).

Borodai declara că oraşul Mariupol nu a fost ocupat de către militanţii pro-ruşi, pentru că între ei şi Ahmetov a existat un acord.

„Şi acum ghiceşte, de ce nu am luat Mariupolul în luna septembrie, deşi aveam această posibilitate? Pentru că altfel cum el (Ahmetov) putea să-şi ducă marfă din teritoriul terorist … în Italia? Evident că nicicum. Prin urmare, trebuia să poată s-o livreze de teritoriul Ucrainei, iar singurul port disponibil pentru el (este) Mariupol … Deci, singură opţiune pentru desfăşurarea afacerilor lui Ahmetov în condiţii de siguranţă era că Mariupol să rămână sub steag ucrainean…”,  a spus Borodai.

Potrivit lui, astăzi, „DNR” parţial trăieşte din ajutorul umanitar acordat de Ahmetov.

„Ahmetov şi-a dus marfă în Italia, şi-a primit banii. Ce face Ahmetov cu banii? Desigur că îi cheltuie, ce altceva? Ştii cuantumul ajutorului umanitar pe care domnul Ahmetov îl furnizează DNR? Republica Doneţk trăieşte parţial din acest ajutor umanitar. Şi companiile domnul Ahmetov şi angajaţii acestor companii care sunt cetăţeni ai DNR. Să ne imaginăm că am naţionalizat întreprinderile domnului Ahmetov. Am făcut-o şi au devenit fabricile lui ale poporului, pentru binele poporului. Şi ce vom face cu ele? Putem noi să vindem marfă în Italia? Imaginaţi-va că reprezentanţii DNR bat la uşa unui birou din Milano şi spun am adus nişte lingouri, 100 de mii de tone de lingouri”, a declarat liderul militanţilor rebeli.

În plus, Borodai a declarat că nimeni nu a promis vreo revoluţie socială în Donbas, iar „scopul principal al războiului a fost o revoluţie imperială şi naţională, în numele marelui imperiu rus”.

Rinat Ahmetov este fondatorul şi preşedintele concernuui System Capital Management (SCM) fiind considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucriana. În februarie 2015, el a fost cotat pe locul 216 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere netă estimată la 6,5 miliarde de dolari.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *