Sport

Liderii Diviziei Nationale obtin victorii concludente

Miercuri s-au disputat partidele etapei ordinare din Campionatul de fotbal al R. Moldova. Echipele din fruntea clasamentului provizoriu au reusit sa obtina victorii in disputele cu adversarele sale, consolidandu-si locurile pe care le ocupau pana in prezent.

Scorul etapei a fost consemnat la Calaraseuca, unde liderul Dacia Chisinau a invins categoric formatia Nistru Otaci. In prima parte a jocului, „lupii galbeni” au trimis de cinci ori balonul in poarta adversarilor, marcatori ai golurilor fiind Ghenadie Orbu (din penalti), Victor Bulat, Alexandru Onica si Anatolie Boestean, iar otaceanul Nicolae Orlovschi a „bagat” un gol in propria poarta. In a doua repriza, iuresul ofensiv al oaspetilor a mai scazut din intensitate si discipolii lui Sergiu Botnaras au inscris doar o singura data, prin ucraineanul Oleksandr Zgura.

Si fosta lidera a clasamentului, Iskra-Stal, a obtinut o victorie lejera la Ghidighici, in fata formatiei CSCA-Rapid. Golurile au fost inscrise la inceputul reprizei secunde, de catre Nicolae Rudac si Vladimir ?aranu. Campioana in exercitiu, Sheriff Tiraspol, nu a reusit sa continue spectacolul din partida de Europa League cu Twente, si s-a chinuit mult pentru a „scoate” o victorie in disputa cu Olimpia Balti. Totusi, experienta de joc si-a spus cuvantul. Echipa tiraspoleana si-a asigurat victoria abia in ultimele zece minute de joc. Mai intai, Benjamin Balima a inscris cu capul din apropiere, iar apoi Alexandru Suvorov a executat impecabil o lovitura libera. Intre aceste doua goluri, balteanul Gusacov a fost eliminat de pe teren.

Zimbru Chisinau n-a avut deloc probleme cu o alta echipa din capitala, Academia UTM, scor 4-1. Gheorghe Andronic a marcat primele doua goluri ale partidei, Alexandru Antoniuc a stabilit scorul la pauza, iar Andrei Secrieru a marcat si el un gol frumos, cu un lob peste portar. Academia a redus din diferenta dupa autogolul lui Petru Hvorosteanov. Oaspetii puteau sa inscrie si golul doi, numai ca Eugen Gorceac a ratat un penalti.

In alte meciuri s-au consemnat rezultatele: Dinamo Tighina – Sfantul Gheorghe Suruceni 0-2 si Viitorul Orhei – FC Tiraspol 1-0.
Urmatoarea etapa se va juca duminica, dupa programul: Viitorul – Dinamo, FC Tiraspol – Nistru, Dacia – Zimbru, Academia UTM – CSCA-Rapid, Iskra-Stal – Sheriff, Olimpia – Sfantul Gheorghe.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *