Politică

Lista Cabinetului Gaburici. Voronin folosit de Filat pentru a-l distruge pe Leancă?

Potrivit listei, Oleg Efrim este candidatul PLDM pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Asta după ce fostul ministru al Justiției declaracă nu mai vrea să fie ministru în noul Guvern chiar dacă cei din PLDM, partidul din care face parte, ar insista să rămână în acest fotoliu.

Apariția lui Efrim este undica modificare față de executivul propus de Leancă. Un vot al PCRM ar însemna că Voronin are o înțelegere tacită cu PLDM pentru a-l scoate din joc pe unicul politician din RM care are o credibilitate printre partnerii externi, Iurie Leancă.

“Deși nu este coordonată cu decizia domnului Recean am decis că nu voi face parte din noul Guvern chiar dacă mi se va propune. Am să revin în afacerile mele private, în avocatură și la facultate unde am predat înainte de a veni în guvern. Cred că 5 ani de când sunt în ministerul Justiției sunt suficienți pentru a promova ceea ce am avut de făcut”, a declarat Ministrul Justiției în exercițiu, Oleg Efrim într-un interviu acordat pentru PRO TV.

Potrivit lui Efrim, decizia sa nu este legată de careva supărări sau de faptul că nu a fost inclus în lista electorală a PLDM-ului. “Nu am avut pretenții din partea primului ministru Leancă. Decizia mea nu ține de activitatea Partidului Liberal Democrat din Moldova care m-a promovat în funcția de ministru. Sunt membru PLDM și rămân a fi, doar că mă retrag din politica activă. În politică nu poți să fii supărat. Cred că în Executiv este mai interesant de lucrat decât în Parlament. Eu nu iau o decizie pentru că sunt supărat”, a declarat Efrim.

Oleg Efrim deține funcția de ministru al Justiției din mai 2011.

Reamintim că, Guvernul condus de Iurie Leancă nu a trecut de votul Parlamentului Republicii Moldova. Doar 42 de deputaţi moldoveni din cei 101 au susţinut candidatura lui Leancă. Nici liberalii lui Mihai Ghimpu şi nici comuniştii lui Vladimir Voronin nu au votat viitorul Cabinet de miniştri.

sursa: realitatea.md/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *