Actualitate

Lista candidaţilor PDM la funcţia de deputat, depusă la Comisia Electorală Centrală

Liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc, împreună cu toți candidații înscriși pe listă, a depus personal declarația privind consimțământul de a candida la alegerile parlamentare.

“Într-o perioadă foarte scurtă, echipa Partidului Democrat a reușit să facă ordine în mai multe instituții ale statului, fapt care ne-a permis să majorăm salariile și pensiile, să creștem compensațiile și ajutoarele sociale, să creăm noi locuri de muncă, să reparăm grădinițe și spitale, să reparăm peste 1600 de km de drumuri, să lansăm proiectul Prima Casă. De aceasta, sunt sigur că oamenii din Moldova așteaptă și în anii viitori stabilitate, majorări de salarii și pensii, de asta și vor vota pentru PDM. Oricare alte partide, care vor să vină în Parlament, vor să vină să fure salariile și pensiile majorate de democrați, să lipsească de compensațiile oferite, să închidă școlile, să readucă instabilitatea și dezordinea din țară”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Amintim că lista națională a PDM conţine 53 de nume, 24 de femei şi 29 de bărbaţi. Primul pe listă este preşedintele partidului, Vlad Plahotniuc. El este urmat de prim-vicepreşedintele formaţiunii, Pavel Filip, aflat la conducerea Guvernului. Pe locul al treilea figurează vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, care deţine funcţia de preşedinte al Parlamentului. Al patrulea pe listă este secretarul general al partidului, Constantin Botnari. Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, figurează pe locul cinci, fiind urmată de fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, actualmente preşedintele organizaţiei raionale Nisporeni a PDM. Pe poziţia a şaptea figurează deputatul Sergiu Sîrbu, iar fostul ministru al Justiţiei, în present vicepreşedinte al PDM, Vladimir Cebotari, este pe locul al optulea. Acesta este urmat de parlamentarii Vladimir Andronachi şi Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PDM.

Tot astăzi, au fost depuse și actele pentru înregistrarea Partidului Democrat din Moldova în calitate de participant la referendumul republican consultativ, care la fel se va desfășura în data de 24 februarie 2019, când cetățenii se vor pronunța în privința reducerii numărului de deputați de la 101 la 61, dar și în privința faptului ca cetățenii să poată retrage mandatul de deputat, atunci când acesta nu-și exercită corespunzător obligațiile sale.
 
Sursa: http://pdm.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *