Timpul.md

Actualitate 10 Noiembrie 2017 | 10:39

LIVE: Se decide soarta lui Chirtoacă: va rămâne sau nu în arest la domiciliu

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, urmează să decidă astăzi în privința mandatului de arest la domiciliu pe numele primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, cercetat în dosarul parcărilor cu plată, transmite radiochisinau.mdMagistrații au amânat joi, 9 noiembrie, ședința în care urma să fie examinată chestiunea respectivă, iar Dorin Chirtoacă a acuzat instanța că face totul special pentru a încurca lucrurile și a tergiversa examinarea cererilor apărării.

În declarațiile pentru presă, Dorin Chirtoacă s-a referit și la numirea Silviei Radu în funcția de primar interimar al Capitalei, care s-ar fi făcut cu încălcarea legii.

„Este o încălcare, o butaforie și o anarhie. În acel birou nu poate intra nimeni decât o persoană aleasă de cetățeni. Nu m-am așteptat la această situație. Nicio lege din Republica Moldova nu permite ca un primar interimar să numească un alt primar interimar”, a declarat primarul suspendat.
Dorin Chirtoacă a mai îndemnat oamenii să nu iasă la referendumul din 19 noiembrie inițiat de socialiști pentru demiterea sa. Totodată el a declarat că nu-și va da demisia și că va lupta pentru a-și demonstra nevinovăția. Primarul suspendat al Capitalei este cercetat în dosarul parcărilor cu plată în care este acuzat de trafic de influență și corupere pasivă. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus