Sport

Lobby-ul lui Klimenko

Al saptelea an consecutiv, la Scoala sportiva specializata de polo pe apa din sectorul Rascani al capitalei se organizeaza un interesant turneu international, dedicat memoriei tehnicianului Alexandru Boltramovici, ex-antrenorul reprezentativei nationale de seniori. Pe parcursul anilor, jurnalistii si amatorii acestui gen de sport s-au obisnuit deja cu prezenta echipelor din mai multe tari, dar si cu festivitatile solemne de inaugurare a turneelor.

Deoarece editia din acest an a Memorialului „Boltramovici” coincide cu perioada de schimbare a guvernarii, executivul moldovean nu si-a delegat niciun reprezentant la eveniment. Competitia insa are loc intr-o institutie care activeaza in municipiul Chisinau si consider ca era firesc sa fie invitat cel putin un reprezentant al autoritatilor capitalei. In aceste conditii, vicepresedintele Comitetului National Olimpic, Nicolae Piatac, parea a fi cea mai potrivita persoana pentru a saluta competitorii din partea autoritatilor.

Pe parcursul ceremoniei, insa, in mare graba, isi facu aparitia in fata sportivilor consilierul municipal Valeri Klimenko, care imediat a si primit microfonul pentru a-i saluta pe tinerii poloisti. A deranjat nu doar momentul „saltului” peste alti oficiali pentru a se adresa sportivilor si spectatorilor, dar si continutul discursului celui mai febril aparator al „rusescului” din R. Moldova. Klimenko a afirmat ca „numai in proba de polo pe apa sunt organizate turnee in memoria antrenorilor decedati”. Daca se considera un erudit al sportului, asa cum incearca sa ne convinga, cum de a uitat presedintele Comunitatii Slavone de Memorialul „Andrei Doga” la sambo (Chisinau), „Boris Petuhov” la box (Balti), „Victor Mihailov” la haltere (Nisporeni) si multe altele, in diverse localitati si diferite genuri de sport?

Ulterior, intr-o atmosfera mai degajata, consilierul municipal nu a ezitat sa ne asigure ca „atata timp cat voi face lobby pentru polo pe apa, aceasta proba va cunoaste o dezvoltare continua”. Dar sa promovezi interesele unui gen de sport in detrimentul altora este alogic si periculos pentru imaginea generala a sportului.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *