Finanţe

Locuitorii capitalei – în incapacitate de plată pentru agentul termic

Doar o treime dintre beneficiarii casnici ai serviciilor prestate de „Termocom” au achitat facturile pentru căldură în acest sezon de termoficare. Sunt cu 34,4 la sută mai puţini comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit ofiţerului de presă de la „Termocom”, Iuliana Boguşevschi, care mai precizează: „Motivul nu rezidă în proasta calitate a agentului termic, ci în majorarea tarifului la căldură şi în
incapacitatea de plată a consumatorilor casnici”.

De aceeaşi părere este şi viceprimarul Vlad Coteţ, care patronează activitatea SA „Termocom” şi care susţine că populaţia achită facturile la căldură în rate, chiar dacă serviciul de livrare a agentului termic este mai calitativ comparativ cu anul trecut sau acum câţiva ani. Viceprimarul e de părere că lumea nu are posibilitate financiară de a plăti facturile la tariful actual, iar dacă preţul la agentul termic se va majora, va fi mult mai greu. „Să sperăm că vor continua să achite şi în primăvară, şi în vară, până la următorul sezon de încălzire, dar dacă nu vor fi achitate datoriile faţă de furnizorii de bază – faţă de CET-uri, iar acestea, la rândul lor, nu-şi vor putea onora plăţile către „Moldovagaz”, va apărea o mare problemă privind noul sezon de termoficare”, a conchis Vlad Coteţ.

Conturile „Termocom”-ului rămân în continuare blocate de către „Moldovagaz”. Potrivit Iulianei Boguşevschi, conturile urmează a fi deblocate doar după elaborarea memorandumului între „Moldovagaz”, Primăria municipiului Chişinău, SA „Termocom”, CET-1 şi CET-2 şi, respectiv, Ministerul Economiei, în intervalul de o săptămână sau două.

Azi, ANRE urmează să adopte o decizie privind noul tarif la agentul termic. Luni, Mihai Cernei, directorul SA „Termocom”, solicita majorarea tarifului cu 9,6 la sută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *