Opinii și Editoriale

Lumea trebuie sa stie adevarul despre 7 aprilie

Dezvaluirile facute dupa 7 aprilie 2009 demonstreaza ca, intr-adevar, devastarea Presedintiei si incendierea Parlamentului a fost o opera a serviciilor secrete rusesti in colaborare cu cele moldovenesti, pusa la cale de Moscova si de guvernantii comunisti de la Chisinau.

Pasivitatea politiei in fata „atacatorilor”; faptul ca refacerea Parlamentului era programata inca din 2006; felul cum decurge si cat se cheltuieste pentru reparatia acestor doua edificii, faptul ca, in ajunul devastarii lor, prin vamile din nordul republicii deja veneau camioane mari cu obiecte necesare pentru refacerea interiorului respectivelor institutii de stat, dovedesc ca totul a fost o farsa, iar Voronin, sustinut de lacheii sai, si-a batut joc de cei care reprezinta sarea si floarea acestui pamant – moldovenii. Si-a batut joc in mod grosolan, prin frauda si minciuna, dand cu piciorul in Constitutie, in legislatie, in ziua de maine a acestui popor.
 

Prin devastarea Presedintiei si Parlamentului, clica comunista a urmarit mai multe lucruri. Viclenii geopolitici s-au gandit: daca, totusi, trebuie sa reparam aceste doua edificii, de ce sa nu dam jos mai multi iepuri dintr-o impuscatura? Cheltuielile pentru reparatii sunt fleacuri pe langa scopurile politice care au fost urmarite. Fraudand alegerile, clica proruseasca de la Chisinau stia ca poporul se va revolta. Azi e clar: in mod fariseic, organizatorii farsei din 7 aprilie au vrut ca revoltele sa aiba efect de bumerang – impotriva revoltatilor. Prin devastarea si incendierea celor doua case de stat, s-a urmarit nimicirea documentelor care ar fi aratat fraudele comunistilor in anii de guvernare, trezirea urii in societate fata de fortele democrate, al caror rol clica antinationala de la Chisinau vrea sa-l reduca la zero, mobilizarea urii interetnice, in special a gagauzilor si transnistrenilor, impotriva populatiei proeuropene si proromanesti.
 

Totusi, tinta principala a fost Romania. Pe tragaci era degetul Moscovei. Rusia urmareste aici crearea unei regiuni de conflict prin care sa santajeze Romania, NATO si Uniunea Europeana. Ea vrea sa faca din Moldova o a doua Georgie. Si daca n-a folosit tancurile, precum a facut-o anul trecut in Georgia, a ales momentul alegerilor parlamentare, stiind ca aici are nu un Saakasvili, ci un Voronin, cu antropologi ca Iurie Rosca, Mark Tkaciuk sau Oleg Reidman. Bunaoara, la 7 aprilie, cand tineri securisti ajutati de politisti abia urcasera drapelul Romaniei pe Presedintie, ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, il suna pe un mare responsabil european: „Romania este implicata intr-o tentativa de lovitura de stat la Chisinau”. „Ce dovada aveti?”, il intreaba interlocutorul. „Drapelul romanesc de pe sediul Presedintiei…

Este vorba de o lovitura de stat orchestrata de Romania”, insista rusul. Asta scria „Le Monde”. Mai vreti ceva? Apoi, si Voronin a inceput a striga ca Romania a incercat o lovitura de stat. A expulzat Ambasadorul Romaniei din R. Moldova, a introdus vizele pentru cetatenii romani, a alungat sau a arestat ziaristii romani, a facut mare tam-tam, ca Europa sa stie ca va avea probleme cu R. Moldova din cauza Romaniei. Asa vrea Rusia… Acum, presa procomunista publica des imagini de la „revoltele” din 7 aprilie, dandu-le drept o „salbatacie” a democratilor. Ele vor fi folosite masiv intr-o eventuala campanie electorala, pentru a porni alegatorii impotriva democratilor. Iata de ce lumea trebuie sa stie adevarul despre „debandada” din 7 aprilie si sa ceara tragerea la raspundere a autorilor acelui spectacol.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *