Ultima oră

Lupu la PD

Miercuri, ex-comunistul Marian Lupu a iesit la rampa, dar nu oricum, ci la brat cu Dumitru Diacov. Fostul spicher le-a vorbit mai bine de o ora jurnalistilor despre faptul ca vrea sa restarteze Partidul Democrat, precum si despre modul in care se face politica in R. Moldova.

Lupu si alti vreo 50 de simpatizanti de-ai sai, majoritatea fosti demnitari in timpul guvernarii comuniste, au depus ieri cerere de aderare la PD. Tot ieri, Consiliul national al formatiunii l-a ales pe ex-ambasadorul RM la Berlin Igor Corman, recent rechemat, in functia de vicepresedinte, iar pe ex-ministrul Economiei Valeriu Lazar – secretar general si a adoptat lista cu care va merge in alegeri. Pana la alegerile anticipate urmeaza sa fie convocat Congresul national al PD la care Diacov personal il va propune in fruntea partidului pe Marian Lupu. „Am venit la PD cu aceleasi valori si principii pe care nu am putut sa le promovez in PCRM”, a spus Lupu.

Diacov a recunoscut ca unirea „celor doua echipe” s-a lansat cu multe suparari in interiorul PD, unele vizibile si la conferinta de ieri. Primele cinci locuri din lista electorala apartin echipei lui Lupu – Marian Lupu; Valeriu Lazar; Igor Corman; Andrei Popov, director executiv Asociatia pentru Politica Externa, si Adrian Candu. Lista continua cu Dumitru Diacov si Oleg Serebrian (absent ieri), dupa care vin alti doi simpatizanti ai lui Lupu – Cristina Andrievschi si Alexandru Stoianoglo, ex-viceprocuror general. Politicianul Oazu Nantoi este abia pe locul 15, iar ex-social-liberalul Igor Klipii nici nu figureaza in primii 20. Chiril Lucinschi a anuntat ca se retrage de pe lista electorala a formatiunii, in timp ce in sala echipa lui Lupu era completata si de fostul ministru al Apararii Valeriu Plesca.

Lupu si Diacov au respins afirmatiile aparute in presa precum ca venirea lui Lupu la PD ar fi un scenariu al comunistilor. „Este un proiect a doua persoane si a doua echipe”, a spus Lupu, adaugand ca noul PD se va face auzit prin actiuni concrete. Atat Lupu, cat si Diacov au afirmat ca relansarea PD se va face cu o echipa competenta. „Aceasta campanie electorala este extrem de importanta pentru soarta R. Moldova. PD va avea un cuvant de spus in viitorul parlament”, a declarat optimist Diacov. Iar Lupu a adaugat ca PD va fi „un partid combativ si corect”.

Totodata, fostul spicher a mentionat ca la 7 aprilie a avut senzatia ca vreo 150 de tineri erau bine organizati, numai ca nu stie de catre cine… In general, Marian Lupu a ocolit intrebarile incomode si s-a abtinut de la critici la adresa fostilor colegi comunisti. A trebuit, dupa un oftat indelung, sa raspunda Diacov: „Sigur ca noi nu suntem multumiti de atmosfera care este in tara si lucrul acesta se refera, in primul rand, la guvernare. Accesul la mass-media de mult nu mai este o problema, dar o durere. La „Moldova 1” vedem aceiasi oameni care se lauda sau se prefac ca nu vad anumite lucruri”, a completat fostul lider al PD. Iar Marian Lupu nu a putut decat sa fie „de acord” cu Diacov.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *