Actualitate

MAE rus: Intrarea Ucrainei în NATO este posibilă. Va fi o problemă colosală pentru Rusia

Potrivit acestuia, în primul val de extindere a NATO, au fost formulate principii și criterii cheie pentru noii membri, printre care se numără și problema soluționării diferendelor și conflictelor teritoriale.

„În situația actuală, nici una, nici alta (Ucraina și Georgia – n.r.) nu corespunde acestor principii, însă atitudinea față de aceste principii se schimbă. Vedem asta după ultimele decizii, mai ales în ceea ce privește Muntenegru. Se merge mai mult în sensul oportunităților politice pentru țările occidentale „, a spus Kelin.

„Au inceput sa abordeze mai flexibil aceste principii. Ce se va întâmpla dacă Ucraina și Georgia vor adera la NATO? Pentru noi va fi o problemă militară și economică colosală și va trebui să construim o centură de apărare lângă ce-a de-a treia capitală a noastră – Soci”, a spus diplomatul.

Acest lucru va necesita „resurse colosale pentru a preveni acțiunile posibile ale adversarului potențial”, a adăugat Kelin, care a explicat că astfel de cheltuieli sunt „inevitabile”, și sunt valabile, de asemenea, și în cazul Ucrainei.

„Avem o lungime colosală a frontierei ucrainene, care nu este deloc echipată și va trebui să construim eșaloane defensive acolo”, a spus el.

El a asigurat că acum situația „nu arata că acest lucru se poate întâmpla în curând, dar dacă relațiile se înrăutățesc spre o noua confruntare – acest lucru se poate întâmpla și va trebui să ne pregătim foarte serios”, a accentuat diplomatul rus.

Sursa: paginaderusia.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *