Politică

Maia Sandu: Filat se face personal vinovat de faptul că nu va avea un proces corect

Declaraţia a fost făcută de către fostul ministru reformator al educaţiei, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.

„PD şi-a dorit să menţină situaţia pe linia de plutire, dar nu s-a avântat să facă reforme. Ei nu au nevoie de un guvern bun, care să implementeze reforme. Un guvern bun ar atrage atenţia la ceea ce au lucrat ei cu sârguinţă atâţia ani – acapararea instituţiilor statului. Declaraţiile de integrare europeană reprezintă pentru PDM un paravan pentru a distrage atenţia de la activitatea lor de acaparare a instituţiilor statului”, a spus Maia Sandu.

Fostul ministru consideră că Vlad Filat nu va avea un proces corect. „Filat se face personal vinovat de faptul că nu va avea un proces corect. El şi partidul care l-a condus au participat la crearea acestui sistem. Dacă nu era şantajabil, nu ajungea în această situaţie. Nu pot să spun în ce măsură este vinovat Filat de acuzaţiile aduse. Dar mi se par fabuloase sumele de care a fost acuzat că le-ar fi pretins. Mi se pare anormal că persoana care a declarat că a dat mită 250 milioane de euro rămâne în libertate”, a opinat Maia Sandu.

Fostul membru al Guvernului crede că PLDM are nevoie de o reformă serioasă. „Cred că PLDM nu are nevoie atât de un nou lider, cât de mai mulți oameni care se reconstruiască echipa și imaginea partidului. Trebuie să scape de cei cu reputație proastă. Partidul are oameni cu probleme de integritate”, a punctat Sandu.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *