Timpul.md

Actualitate 12 Septembrie 2019 | 11:55

Maia Sandu: Primul pas spre reglementarea conflictului transnistrean ar fi eliminarea schemelor de corupţie şi contrabandă din regiune

Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu şeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. În cadrul întrevederii Premierul a declarat că guvernul este deschis să colaboreze cu OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean în baza integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a precizat că identificarea unei soluţii politice imediate este foarte dificilă acum, iar un prim pas ar fi eliminarea, în colaborare cu autorităţile din Ucraina, a schemelor de corupţie şi contrabandă care au loc în regiune.

La rândul său, Claus Neukirch a declarat că OSCE este pregătită să ofere asistenţă în procesul de retragere a muniţiilor de la Cobasna.

Politica paşilor mici a fost un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii, iar Maia Sandu a precizat că această strategie poate continua doar dacă aduce rezultate concrete, care să respecte principiile suveranităţii Republicii Moldova.

tvrmoldova.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus