Timpul.md

Ultima oră 13 August 2010 | 05:26

Marian Lupu: „Zubco e al AMN, iar Chetraru - al PD”

„Toate partidele din AIE au câte un document semnat de toţi cei patru lideri, unde este indicat cine merge în funcţia de preşedinte al Parlamentului, cine e candidat pentru prim-ministru, cine merge la Preşedinţie. Şi acolo e indicat, pentru PD, funcţia de şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate, iar pentru AMN - cea de Procuror General”. 

Declaraţia îi aparţine liderului PD, Marian Lupu, şi a fost făcută ieri, într-o conferinţă de presă. Totodată, Lupu a spus că, în cadrul unei alte faze de discuţii, atunci când s-a discutat structura Guvernului, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei îi revenise, de asemenea, PD.

Tot ieri, Lupu s-a referit la duelul dintre fostul consilier prezidenţial Sergiu Mocanu şi omul de afaceri Vladimir Plahotniuc. „Toate atacurile la adresa mea şi a PD se fac ca la bazar. Ele lovesc nu doar în Lupu şi PD, ci în toată Alianţa”, a spus el. Întrebat dacă e adevărat că Plahotniuc a finanţat PD, Lupu a negat acest lucru, afirmând că, de fapt, contribuţiile financiare aparţin membrilor de partid şi mai multor oameni de afaceri. Totuşi, anterior, preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, afirmase contrariul: „PD are mai mulţi prieteni şi mai mulţi sponsori - şi membri de partid, şi oameni de afaceri. Nu exclud că şi dl Plahotniuc, care ştiu că a ajutat mai multe partide, inclusiv din actuala alianţă, a ajutat şi PD”. În opinia lui Lupu, acest scandal se înscrie în logica electorală, mai ales că vine la puţin timp după ce Curtea Constituţională a dat verdictul despre imposibilitatea liderului PCRM, Vladimir Voronin, de a participa la alegerile prezidenţiale. „Este evident că, din partea formaţiunii pe care o conduc, eu voi candida pentru alegerile prezidenţiale, iar şansele mele de a câştiga scrutinul au crescut”, a adăugat Lupu.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus