Social

Marş pentru susţinerea alăptării

Marşul alăptării este organizat de Asociaţia Obştească „Mămica alăptează” şi portalul mama.md. Participantele au adus cu ele baloane albe, pe care le-au lansat spre cer în parc.

Potrivit ei, alăptatul este o acţiune firească, este o succesiune logică din lanţul conceperii, sarcinii, alăptării. „Aşa trebuie să se întâmple de la natură, aşa este gândit să fie. Aproape toate femeile pot alăpta. Noi încercăm să ajutăm cât mai multe femei să alăpteze pentru că din cauza multor mituri răspândite în societatea noastră femeile eşuează, deşi nu ar trebui”, a menţionat Anastasia Popescu, una dintre fondatoarele asociaţiei.

În acest an Săptămâna Mondială a Alăptării are 15 obiective legate de sănătatea mamei, drepturile mamei şi copilului, de faptul că datorită alăptării la sân femeile pot să economisească bugetul familiei. „Scopul marşului este de a ne întâlni una cu alta, să ne susţinem una pe alta pentru că în perioada cât copilul este mic mama se confruntă cu un şir de probleme”, a spus Olga Gutium, o altă fondatoare a asociaţiei.

Mămicile au venit la marş pentru a afla mai multe informaţii despre alăptare şi mai multe curiozităţi despre copii. De asemenea, femeile au venit pentru a afla şi a-şi împărtăşi experienţa alăptării. „Odată ce mama are posibilitatea, îi oferă corpul ei posibilitatea de a alăpta, cred că trebuie să profite de aceasta la la maximum pentru că doar aşa se creează o legătură emoţională în primul rând cu copilul. La fel, îi dăm lui tot de ce are nevoie”, a afirmat tânăra mămică Olga Pleşco.

Marşul alăptării este organizat al doilea an consecutiv. În cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării, la Chişinău vor fi organizate mai multe evenimente printre care cinci seminare la tematici diferite.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *