Timpul.md

Actualitate 30 Noiembrie 2017 | 08:35

Meteorologii avertizează! Cod portocaliu de ninsori în România. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsoare și viscol în Hunedoara și Caraș-Severin. În opt județe este valabilă și o avertizare cod galben de ploi, viscol și ninsori.  

Potrivit ANM, până la ora 14:00, în zonele montane din Hunedoara și Caraș-Severin, la altitudini de peste 1800 m intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 90-100 km/h. Va fi și ninsoare puternic viscolită, care determină reducerea vizibilității.

Până la ora 11:00, este valabil și un cod galben de ceață în Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava. Ceața va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m. Fenomenul se va manifesta pe drumurile nationale si judetene, inclusiv pe drumul european E 85.

Tot până la ora 11:00, în județul Timiș, va fi cod galben de intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 55-60 km/h.

Miercuri, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol în Sibiu și alte șapte județe din sud-vestul țării. Avertizarea intră în vigoare de joi și este valabilă pentru cea mai mare parte a țării. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus