Timpul.md

Moldova 27 Aprilie 2010 | 17:24

Mihai Poalelungi, candidatura perfectă pentru preşedinţia CSJ

Mihai Poalelungi, judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea R. Moldova este candidatura perfectă pentru funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. Declaraţia a fost făcută de ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, după ce Curtea Constituţională a considerat că demiterea lui Ion Muruianu a fost ilegală.

„Opţiunea respectivă eu o voi susţine şi o voi promova până la sfârşit. Eu consider că trebuie să aducem oameni care nu au legături cu cercurile mafiote, care lucrează în afara ţării şi cunosc bine cum lucrează un sistem judecătoresc european. Numai atunci vor avea loc schimbări vizibile în justiţie”, a spus Tănase.

Fostul preşedinte al CSJ a fost demis la 4 martie de către parlament. Decizia a fost contestată la Curtea Constituţională de PCRM.

În cadrul şedinţei din 22 ianuarie 2008 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Mihai Poalelungi a fost ales cu 97 de voturi, dintr-un total de 179 de voturi valabil exprimate, în calitate de judecător la CEDO din partea ţării noastre şi îl va succeda pe Stanislav Pavlovschi. Mandatul de judecător la CEDO al lui Mihai Poalelungi este valabil pe o perioadă de 6 ani şi va expira pe data de 30 aprilie 2014.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus