Timpul.md

Ultima oră 4 August 2012 | 09:41

Miliardar rus denunţă presiunile politice

Bancherul şi magnatul media Aleksander Lebedev a anunţat că ar putea să-şi vândă afacerile din Rusia, pentru că este supus presiunilor politice venite din partea Kremlinului, adăugând că îi este frică să nu fie trimis la închisoare, pentru un dosar penal fabricat din motive politice. 

Lebedev (52 de ani) a mai spus că Rusia ar putea cunoaşte un val de represiuni politice, după întoarcerea lui Vladimir Putin la conducerea ţării, în 7 mai, având în vedere interzicerea demonstraţiilor şi arestarea liderilor opoziţiei.

Lebedev a fost creditat în topul Forbes din luna martie, al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.

Omul de afaceri a declarat, pentru Reuters, că vrea să-şi vândă toate firmele din Rusia. "Sincer, vreau să renunţ, voi încerca să scap de toate, pur şi simplu să ies din toate afacerile de aici", a spus el.

Lebedev este susţinătorul financiar al publicaţiilor britanice "The Independent" şi "Evening Standard", iar în Rusia deţine un ziar de opoziţie, "Novaya Gazeta" şi are afaceri în agricultură, construcţii şi în sectorul bancar.

Evz.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus