Actualitate

Miliardar rus, suspectat că a cărat cu valiza sute de milioane euro în Franţa

"În cazul Kerimov, se ia act de faptul că valize cu până la 20 de milioane de euro pe caz, au circulat în districtul Alpes-Maritimes în timpul achizițiilor de vile la prețuri de dumping pe Cap d’Antibes“, a declarat procurorul Jean-Michel Pretre din Nisa, citat de nicematin.com

Tmp de câteva luni, procurorul din Nisa Jean-Michel Priest și echipa sa lucrează la investigarea achiziționării a patru vile pe Cap d’Antibes de Suleiman Kerimov.

Potrivit publicaţiei 20minutes.fr, procurorul a precizat că nu erau narcotice, ci bani. În 2014, a fost inițiată o investigație care sa încheiat prin deschiderea unei anchete judiciare de către procuratură. Astăzi, o duzină de oameni sunt inculpați, inclusiv miliardarul rus Suleiman Kerimov.

"Vilele, nu erau scopul principal. Scopul operațiunii este spălarea banilor ilegali", precizează procurorul Jean-Michel Pretre din Nisa.

Acesta susţine că Kerimov a "uitat" să declare milioane de euro pe care ia introdus în Franța. 

Cu obținerea de numeroase documente, instanțele din Franţa au fost în măsură să demonstreze că au existat intrări clandestine de bani în Franța „niveluri considerabile utilizate pentru a finanța achiziția de proprietăți pentru sume oficiale sunt ridicol de mici comparativ cu realitatea volumului tranzacțiilor ", subliniază Jean-Michel Prêtre.

Una dintre vile, de exemplu, a fost achiziționată oficial pentru 37 de milioane de euro, în timp ce ea a fost oferită spre vânzare contra sumei de 150 de milioane de euro de către foștii proprietari. Zeci de milioane de euro în numerar și comisioane, până la cinci milioane de euro, au fost adăugate la prețul mărfurilor, scrie mold-street.com

Senatorul miliardar și senatorul rus a fost acuzat de fraudă şi spălare a circa 500-750 de milioane de euro.

Parlamentarul rus a fost arestat la finele lunii noiembrie 2017 preventiv de poliţia franceză în cadrul unei investigaţii privind spălare de bani şi fraudă fiscală au intrat în Franța.

Potrivit celor mai recente estimări realizate de revista Forbes, Suleiman Kerimov are active de peste şapte militare de dolari. Familia lui Suleiman Kerimov deţine compania Polyus, care efectuează tranzacţii cu aur.

În acelaşi timp Moscova a informat autorităţile din Franţa că parlamentarul rus arestat are imunitate diplomatică

Konstantin Kosachev, şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei ruse, a declarat că se iau "toate măsurile necesare" pentru a se obţine eliberarea lui Kerimov.

Ministerul de Externe al Franţei a transmis că imunitatea diplomatică de care beneficiază Kerimov se aplică doar în cazul puterilor sale oficiale, transmite mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *