Timpul.md

Politică 4 Martie 2016 | 11:38

Ministerului Transporturilor are un consilier francez

Din 1 martie, francezul Bernard Chantemesse este noul consilier de nivel înalt al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova.

Bernard Chantemesse îl succede în funcția de consilier MTID din partea Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova pe dl Andulis Zidkovs, a cărui mandat a expirat în luna decembrie 2015.

Bernard Chantemesse are diplomă de inginer de căi ferate și diplomă de inginer în transporturi și infrastructură cu o experiență solidă de mai mult de 40 de ani în sfera transporturilor. A participat la elaborarea strategiilor de transport feroviar și rutier în Franța, Kosovo, Lituania, Egipt, Serbia și Muntenegru fiind apreciat pentru experiența remarcabilă în furnizarea de asistență tehnică pentru diverse instituții de transport cum ar fi Direcția Căilor Ferate, Autoritatea Națională de Siguranță, Autoritatea Aviației Civile, Agenția de Siguranță Rutieră ș.a.

”Chantemesse a fost consilier al Ministerului Transporturilor al Republicii Lituania și consilier al Ministerului Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii Republicii Serbia dând dovadă de cunoștințe și competențe notabile în domeniul legislației și regulamentelor Uniunii Europene, în definirea politicilor de transport și a strategiilor, armonizarea legislației din domeniul transporturilor cu Aquis-ul comunitar, restructurarea întreprinderilor publice, liberalizarea piețelor de transport, reforma instituțiilor de transport și de consolidare a capacităților”, menționează serviciul de presă al ministerului.

sursa: timpul.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus