Timpul.md

Ultima oră 27 Ianuarie 2020 | 08:13

Ministrul socialist Corenliu Popovici „surprinde” din nou: „Artistul trebuie să fie flămând”

Angajații instituțiilor culturale se plâng că nu și-au ridicat salariile pentru luna decembrie și i-au cerut ministrului Educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici să intervină. Angajatul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Victor Vdovicenco, a postat astăzi un mesaj pe Facebook, care a stârnit discuții aprinse.

Acesta a povestit că ministrul Corneliu Popovici a fost recent în vizită la teatrul de balet și „a rostit o frază genială: „artistul trebuie să fie flămând”.

„Stimați prieteni, astăzi deja e data de 26 ianuarie, au trecut deja 21 de zile de când trebuiră să apară salariul mult asteptat. Pentru cei ce nu cunosc, voi deschide o paranteză, este vorba de Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, unde salariul ordinar a unui artist e în jur de 3 500 de lei. Din nou voi deschide o paranteză – pentru a ajunge artist de cor sau în orchestra teatrului e nevoie să faci un „drum ” lung prin instituții de învățământ de profil , începând cu școli muzicale , colegiul de muzică ( cu preturi fantastice pentru un contract ) și Academia de muzică ( în jur de 30 de mii contractul pentru un an).

Sursa: tv8.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus