Timpul Liber

Miracolul pietrelor: ne fac frumoase şi sănătoase

Cristaloterapia, cea mai veche medicină alternativă

Cu mii de ani înaintea epocii aspirinei şi a medicinii computerizate, vracii au descoperit puterile tămăduitoare ale pietrelor. Mai mult, şamanii credeau că pietrele sunt entităţi însufleţite, care creează un câmp energetic puternic, capabil să potenţeze abilităţile ascunse ale oamenilor, să redea liniştea şi echilibrul şi, mai ales, să vindece boli, al căror remediu nu putea fi găsit în leacuri obişnuite. Astăzi, efectele cristaloterapiei sunt recunoscute de specialişti. Transparente sau mate, preţioase sau semipreţioase, pietrele pot vindeca orice afecţiune.

„Inelul acesta îmi poartă ghinion”



De câte ori nu ţi s-a întâmplat să dai vina pe o bijuterie pentru că ai avut o zi mai grea? Sau, dimpotrivă, să te simţi norocoasă când o porţi? „Cu cât pietrele sunt mai valoroase, cu atât sunt mai încărcate cu forţe cosmice, care radiază în jurul tău”, spun specialiştii. Uneori, pietrele declanşează afecţiuni sau stări neplăcute. Alteori, atrag energii negative pe care nu le poţi sesiza, dar pe care subconştientul tău le simte. Rubinul şi coralul îşi pierd din culoare atunci când persoana care le poartă e anemică. Turcoazul îşi schimbă culoarea dacă posesoarea lui nu se simte bine psihic sau fizic. Reversul medaliei: topazul, smaraldul şi diamantul transmit încărcătură energetică pozitivă purtătoarei. Alte pietre, precum ametistul sau safirul violet, au anumite frecvenţe vibraţionale care dau inspiraţie şi o stare psihică bună.

O mare de culori, un ocean tămăduitor

Culoarea şi forma dau unicitatea fiecărei pietre. Aceste două elemente determină bagajul informaţional şi potenţialul curativ al pietrei. Cele trei culori esenţiale – roşu, albastru, galben – şi nuanţele lor sunt criterii după care pietrele se întrebuinţează în tratarea diferitor afecţiuni.

Pietrele roşii: coralul, rubinul, jaspul roşu, piatra sângelui

Roşul este simbolul vieţii, al puterii, al vitalităţii şi al naturii fizice. De aceea, pietrele de culoare roşie sunt folosite în tratarea anemiilor şi a tuturor afecţiunilor care implică deficienţe de circulaţie ale sângelui. Acestea sunt utilizate eficient şi atunci când pielea feţei sau a mâinilor capătă o culoare vineţie din pricina frigului, în cazuri de insuficienţă nutriţională, depresii sau simple letargii.

Pietrele verzi: smaraldul, turmalina verde, malahitul, jaspul, crisoprazul, aventurinul, agata

Simbol al armoniei, creativităţii şi abundenţei, verdele este imaginea unei sănătăţi viguroase. Pietrele verzi sunt folosite de terapeuţi ca remediu în cazul unor disfuncţii ale sistemului nervos, pentru că transmit vibraţii care nu irită şi nu inflamează, acţionând ca un calmant. Iată de ce, de fiecare dată când simţi că te „încearcă” stresul sau ai nevoie de ceva mai multă energie, este bine să porţi o bijuterie cu piatră verde. Aceleaşi pietre sunt folosite cu succes în tratarea şi vindecarea bolilor de inimă sau dereglări ale presiunii sângelui.

Pietrele albastre: safirul, lapis lazuli, turcoazul, aqua-marinul, topazul albastru

Inspiraţie, devotament, aspiraţii spirituale. Albastrul pietrelor produce radiaţii ce calmează şi echilibrează, inducând armonie spirituală. Razele albastre emise de pietre au calităţi curative asupra oricăror defecţiuni sau blocaje ale gâtului. Fiind o culoare rece, albastrul este folosit în situaţiile în care apar inflamaţii şi sângerări interne. Pietrele albastre sunt astringente, sedative şi calmante.

Pietrele galbene: topazul, citrinul, chihlimbarul

Aceste pietre transmit vibraţii magnetice, care un efect tonifiant asupra sistemului nervos. De aceea, galbenul este un catalizator extraordinar în cazuri de nervozitate sau iritare. Uneori, pietrele galbene sunt folosite pentru a neutraliza efectul obositor pe care îl poate avea expunerea prelungită şi repetată la culoarea roşie.

E. S.


Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *