Actualitate

Mitul despre pericolul romnesc

„Atacurile televizate masive asupra locuitorilor autonomiei gagauze, din partea canalelor controlate de comunisti, despre asa-zisa existenta a „pericolului romanesc” i-a speriat pe multi in Gagauzia”. Am citit aceste randuri recent, intr-un articol intitulat „Mitul despre „pericolul romanesc”, aparut in baza unor materiale ale ziarului „?????? ????????” de la Comrat. Recunosc din start: nu m-am asteptat ca si gagauzii sa fie atacati de romanofobie. Dar, precum se vede, „pericolul romanesc” este o arma universala in R. Moldova (mai ales in campaniile electorale), cu care sunt speriati nu numai moldovenii, ci si minoritatile etnice. Articolul mi-a parut interesant, de aceea voi cita mai pe larg din el.

„Deoarece comunistii, in cei opt ani de minciuna si inselaciune, au alungat din autonomia gagauza practic toata populatia activa, de altfel, ca din intreaga Moldova, cei care au ramas, presati de saracie si nevoi cred cu toata seriozitatea in „pericolul romanesc”… Partidul Comunistilor accentueaza non-stop ca fara comunisti tara imediat va fi anexata la Romania. Apropo, comunistii, in intentia de a-i uni pe cei saraci in realizarea scopurilor conducatorilor lor, au intotdeauna nevoie de un dusman. Acest dusman este vinovat de toate greselile si esecurile lor. Iar pentru a linisti spiritele, conform unei scheme clasice de spalare a creierelor, la capatul tunelului neaparat trebuie sa se aprinda o luminita, care sa le redea oamenilor speranta si sa-i abata de la problemele „trecatoare”. In cazul dat, potrivit comunistilor, noi ar trebui sa traim cu speranta ca ne vom „lamuri” cu toti romanii si dupa aceea, in mod sigur, vom trai mai bine. Pentru asta e nevoie de foarte putin: trebuie sa le acordam comunistilor 61 de mandate, ca ei sa detina din nou monopolul asupra Puterii. Si apoi, in urmatorii patru ani, din nou vor incepe sa creasca stabil pensiile, pentru unii cu patru lei pe an, pentru altii tocmai cu 50!”.

Adevarul este insa altul si anume: nu exista niciun fel de pericol romanesc. Exista doar dorinta comunistilor de a ramane la guvernare inca patru ani, pentru ca, fara sa se teama de nimeni si de nimic, sa poata jefui si exploata in continuare un popor sarac intr-o tara saraca, sa poata dezinforma si manipula zilnic, prin intermediul mijloacelor de informare pe care le-au acaparat. Populatia din autonomie a fost atat de intens intoxicata cu isterie antiromaneasca, incat comunistii pot fi linistiti la acest capitol: prostiti de aceasta ideologie, gagauzii vor sari din nou sa ia cu asalt sectiile de votare, grabindu-se sa-si dea votul pentru comunisti, intrucat ei „apara” independenta tarii. Pe linia intai, ca intotdeauna, se vor afla pensionarii si invalizii, tremurand de frica la gandul ca fara comunisti vor primi iarasi in loc de pensie calupuri de sapun si galosi. Acestora nu le va putea explica nimeni ca, din cauza fricii lor ca nu-si vor primi pensia mizera, ei deja i-au lipsit de propriii copii de VIITOR, i-au alungat din tara. De aceea in curand nu va avea nici cine sa-i ingroape, nu doar sa le dea un pahar cu apa.

…In fiecare campanie electorala alegatorului i se pregatesc tot felul de „bombonele”, pe care el le inghite cu pofta. In 2001 o astfel de „bomboana” a fost intrarea Moldovei in uniunea Rusia-Belarus, in 2005 – demagogia despre integrarea europeana. Acum a venit randul „prieteniei cu Rusia” si „pericolului romanesc”. De fapt, adevarul este unul singur: atat comunistii, cat si alte formatiuni politice sunt gata sa fie prieteni cu oricine, daca asta le-ar permite sa se mentina la putere. Si daca le-ar aduce bani! Cei mai iscusiti cameleoni s-au dovedit a fi comunistii. Ei au dus de nas timp de opt ani si Moscova, si Uniunea Europeana. I-au mintit si pe unii, si pe altii, i-au mintit si pe alegatori. In realitate, ei s-au preocupat doar de consolidarea puterii personale a lui Vladimir Voronin…”.

In loc de concluzie: e imbucurator faptul ca nu numai la Chisinau, dar si la Comrat oamenii de presa constientizeaza ridicolul „pericolului romanesc” si incearca sa desfiinteze niste mituri create artificial.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *