Sănătate

Modalităţi de a te distra şi a arde calorii

Cursuri de dans

Cea mai simpla si placuta modalitate de a scapa de kilogramele in plus o reprezinta dansul. Intr-o ora de dans vei reusi sa arzi cel putin 300 de calorii. Fie ca inveti acasa cativa pasi elemantari sau dansezi pe ritmurile preferate, fie ca te inscrii la o scoala de dansuri, succesul este garantat. Vei fi in forma, te vei simti extraordinar, vei invata lucruri noi si vei cunoste persoane interesante, care pot deveni noii tai prieteni.

Mersul pe role

Vremea frumoasa isi face din ce in ce mai mult simtita prezenta si este cazul sa iti scoti rolele de la iernat. Parcurile din Bucuresti iti ofera atmoasfera potrivita pentru a exersa sau a invata cateva miscari. Daca te gandesti ca intr-o ora de mers pe role vei arde aproximativ 900 de calorii, atunci nu trebuie sa mai stai pe ganduri si sa iesi din casa, inarmat evident cu o pereche de role. Daca nu stii inca sa mergi, poti lua cu tine cativa prieteni care sa te sustina si sa iti spuna cateva mici trucuri. Dupa o zi pe role te vei simti mult mai bine si vei fi in forma.

Mersul pe bicicleta

Daca nu esti fan role si ti se pare mult prea complicat sa inveti acest mers, atunci iti propunem o plimbare cu bicicleta. Intr-o ora de mers cu bicicleta vei arde in jur de 300 de calorii. Rezerva-ti o zi din weekend pentru astfel de plimbari si tonusul tau se va imbunatati vizibil.

Plimbare prin parc

Mersul pe jos face piciorul frumos spune o veche zicala romaneasca. Ei bine, chiar si mersul pe jos te ajuta sa scapi de cateva calorii nedorite si sa fii in forma intr-un mod cat se poate de relaxant. Intr-o ora de mers pe jos vei arde in jur de 180 de calorii si iti vei intari in acelasi timp si sistemul imunitar. Inacearca cat mai des posibil sa renunti la mersul cu autobuzul, in favoarea mersului pe jos, cel putin la intoarcerea acasa seara. In weekenduri sau in timpul tau liber nu rata plimbarile prin parc ori pe strazile linistite ale orasului. Daca vrei sa si alergi prin parc, ei bine, trebuie sa stii ca prin alergare vei pierde cel putin 800 de calorii intr-o ora.

Ping pong

Ping-pong-ul este un sport relaxant care poate fi practicat la orice varsta. Este un joc accesibil si poate fi jucat chiar si acasa, daca dispui de un spatiu mai mare. Dupa o ora de ping-pong vei arde in jur de 300 de calorii. Acest sport poate fi practicat chiar si in aer liber, in parcuri.

Badminton

Badmintonul este un alt sport relaxant in care poti arde cu usurinta 300 de calorii intr-o ora. Acest sport se poate practica la orice varsta si oriunde, fie in sala, fie in aer liber. Daca te hotarasti sa practici acest sport in aer liber, iesi intr-o zi senina, in care sa nu bata vantul. Badmintonul intr-o zi cu vant este aproape imposibil de jucat.

Inot

Inotul este unul dintre cele mai frumoase si eficiente sporturi si reprezinta un mod placut de relaxare. Acest sport se poate practica atat vara, cat si iarna, in piscinele special amenajate. Pe langa miscare, pierderea unui numar consistent de calorii, inotul este si o activitate relaxanta care te va binedispune dupa orele de munca. Intr-o ora de inot vei pierde in jur de 500 de calorii si iti vei pune in miscare toti muschii corpului. Daca nu stii sa inoti, exista numeroase scoli care te vor initia in acest sport antrenant.

Bowling

Chiar daca pare o activitate relaxanta, bowlingul este un sport care te va scapa de cel putin 200 de calorii intr-o ora. Acest sport pune in miscare numerosi muschi, in special cei ai bratelor. Bowlingul este o activitate relaxanta si placuta, pe care o poti practica alaturi de prietenii tai.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *